Belarus uses 94.7% of whey for processing

Источник: The DairyNews
Deputy Head of the Chief Department of processing industry of the Ministry of agriculture and food of Belarus Maria Klimova presented the rating of the regions of Belarus on processing of dairy products for the first quarter of 2019, reports The DairyNews.

Brest region ranks the first (99%), Mogilev region – the second, Vitebsk region – the third (95.9%).

– In the first quarter of 2019, 94.7% was processed in Belarus, in 2018 the corresponding figure was 94.1%, and in 2017 – 91.9%, – said M. Klimova.

The expert noted that the focus on the production of high quality milk is the priority.

Read full article in Russian © DairyNews.ru

30.01.2024
В России наметилась устойчивая тенденция сокращения поголовья коров: их количество снижается ежегодно, а в 2023 году достигло исторического минимума. The DairyNews обсудил с экспертами отрасли причины уменьшения молочного стада в России. Участники рынка поделились мнением о происходящем и рассказали, как избежать катастрофических последствий для производства молока, молочных продуктов и говядины.
Читать полностью